Pomidorowa na sposób włoski (wege)

 To znowu pomysł na szybką zupę (jeśli codziennie muszę jakąś ugotować, to lubię szybko). 

To zupa krem. Do wody na zupę dodałam dwie łyżki mrożonej włoszczyzny (przed zamrożeniem utartej na grubej tarce), do tego dodałam łyżkę suszonych pomidorów z bazylią (gotowa przyprawa w torebce, na sucho) i łyżkę oleju (może być oliwa, ale ja nie przepadam za tym smakiem w zupie). Gdy włoszczyzna się ugotowała, to ją zmiksowałam. Dodałam łyżkę kaszki manny, potem dałam sporo przecieru pomidorowego (do smaku), dodałam trochę cukru i tymianku (suszonego drobno roztartego), szczyptę pieprzu i już wcześniej soli do smaku. Szybka i smaczna zupa.

Zdjęcia nie mam, po prostu czerwona gładka pomidorowa :)

Komentarze

Popularne posty